Velkommen til min side om orkidéer, som jeg håber du vil finde værd at besøge af og til.
Hovedvægten ligger på mine fotos af orkidéer - primært fra min egen samling, men også fra andre steder, hvor jeg er stødt på orkidéer - og således også fra udstillinger og billeder af vilde orkidéer i både Danmark og fra rejser til spændende destinationer i forskellige verdensdele.
En smule tekst er der også med ind imellem, og jeg har også lagt lidt artikler af forskellig art ind.
Jeg er på ingen måde ekspert hvad angår orkidéer - så det kan være, at du kan finde fejl og mangler på siderne her. 
Så vil jeg meget gerne høre fra dig - og kommentarer i det hele taget er meget velkomne på info@carphunters.com.

Med venlig hilsen
Kenth Esbensen26.04.16: Det spirer frem derude i haven i øjeblikket - fruesko, gøgeurt og andre vinterhårdføre frilandsorkidéer. Denne Cypripedium calceolus blev plantet for 2 år siden - og havde 2 skud - nu har den 6!
Mange af de andre planter har også øget antallet af skud - men det er desværre ikke sikkert, at de så også allesammen vil blomstre i år - og adskillige har jeg ikke set noget til endnu. Der er lidt forskel på jordbundsforholdene, hvor jeg har sat dem.


05.10.15: International orchidéudstilling på Abbaye de Fontfroide nær Narbonne i det sydlige Frankrig - i noget anderledes omgivelser, end vi er vant til her i landet!
- Vi opdagede det tilfældigt og kunne besøge udstillingen på hjemvejen!


01.06.14: "Pays Cathare" i det sydlige Frankrig i påsken - masser af orkidéer på markerne og langs vejkanterne!
- Her er det Orchis purpurea ved siden af en gammel hestetrukket harve - der stod omkring 100 af de flotte orkidéer på et ret lille område.


 

05.03.14:
Min Angraecum sesquipedale har blomstret i en måneds-tid med to imponerende blomster, der åbnede sig med få dages mellemrum.
Rodklumpen i baggrunden tilhører min ene Ansellia africana, der stortrives i udestuen. Kokos-amplen er blevet helt gennemvokset og ses ikke mere - væk i flotte rødder!


17.09.13: Phalaenopsis bellina var. bowringeana - jeg troede ikke den fandtes mere - men pludslig er den i samlingen - og stortrives, som det kan ses!
Siden var der hele 9 blomster samtidig på de 4 skafter - og den sætter stadig nye knopper!


30.06.13: Jeg fik denne fantastiske plante  af vor leverandør af fuglefrø - som også sælger blomster. Den var afblomstret lige før jul sidste år, og var derfor ikke til at sælge - så jeg fik den.
   Nu blomstrer den med de største blomster, jeg endnu har set hos en Vanda! 

Coelogyne fuscescens har mange blomster samtidigt.  Nu hedder den Phal. finleyi - Phal. minus duede ikke - alt for maskulint til en Phalaenopsis!

 


Phalaenopsis equestris f. alba. Den er købt under betegnelsen f. albescens - men det er altså ikke korrekt, da den har en klart gul callus på de hvide blomster. Kun f. alba har en hvid callus med sart-gule prikker, som denne.


Phal. cornu-cervi og Phal. pantherina er sommetider beskrevet som værende samme art - her ses forskellene så tydeligt, at enhver må kunne se, at der er tale om selvstændige arter!


Rhyncostylis gigantea f. alba har fyldt udestuen med sin skønne duft i de lyse timer i månedsvis! Imponerende holdbare, smukke blomster!


Chilochista lunifera - kun én plante af en hel flaske med frøplanter har klaret den og blomstrer nu. / Marts 2011


Jeg tror, at det er en hybrid med Paph. villosum var. alba i baggrunden - muligvis Paph. Dronning Ingrid. Den er købt uden navn - men er en stor, frodig og flot plante med 4 store blomsterskafter.


Phalaenopsis equestris f. aurea - en meget kraftig og frodig form, der kan blomstre meget længe.


Renanthera vietnamica - den kører bare derudaf på 2. måned!


Phalaenopsis mannii 'Black' - omsider er det lykkes mig at få den i blomst. / April 2010


Dette træ i en nationalpark 5 timers kørsel nord for Bangkok vrimler med vilde orkidéer - Dendrobium, Coelogyne, Eria og Vandaceae imellem hinanden.


Sidste år snød den mig - men nu er den omsider i blomst! Min Angreacum sesquipedale - Darwin's orkidé er den blevt kaldt - har store natligt duftende blomster med en rigitgt lang spore. Darwin forudså i sin tid, at der måtte findes en ukendt natsværmer, der kunne rulle snablen over 40 cm ud - og han havde ret! - Det blev dog først vist mange år efter!


Pomatocalpa sp. - en rigtig miniature, som jeg endnu ikke har artsnavnet på. De enkelte blomster er højest omkring 7-8 mm i diameter - men der er mange af dem! / dec. 2009


Coelogyne trinervis - men købt for at være en Coelogyne lentiginosa.


Phalaenopsis equestris var. leucaspis 'Dark Pear' - den satte et nyt blomsterskud få uger efter, at jeg satte den i leca til SH-dyrkning! / Aug. 2009


Renanthera monachica i fuldt flor. April 2009.  Dendrobium capituliferum. April 2009.


Laeliocattleya Trick or Treat - den har aldrig stået flottere hos mig før - og som det ses, så bliver det bedre endnu!


Bulbophyllum ambrosia - med en masse små, men dejligt duftende blomster.


Coelogyne usitana - den første blomst hos mig - men den næste er som det ses på vej!


Phalaenopsis aphrodite 'White x Weisse' - første blomst hos mig.


Den malaysiske variant af Phalaenopsis violacea blomstrer hos mig for tiden - men desværre kun med en enkelt blomst ad gangen.


Bulbophyllum Elizabeth Ann 'Buckleberry' - denne gang blomstrer den med 3 skafter med 5-7 blomster på hver. Et skønt syn - men desværre holder blomsterne ikke ret længe.


Phalaenopsis chibae - tidligere Kingidium chibae.


Coelogyne speciosa - to blomster på samme skaft - og 4 andre skafter, der også kører derudaf med succesive blomster i øjeblikket!


Denne grønne spyflue passer perfekt som bestøver for denne Bulbophyllum echinolabium - så med et par skridt længere fremad tipper læben, så når fluen kæmper for at kunne komme ud af blomsten igen, får den uvægreligt pollen-kuglen på ryggen. Desværre var jeg ikke hurtig nok med kameraet til at få dét billede med.


Phalaenopsis hieroglyphica - den første blomst hos mig.


Min største Phal. bellina har blomstret længe allerede - og har netop i de seneste dage foldet den 3. blomst ud. Den dufter skønt!


Phalaenopsis deliciosa - men købt under synonym-navnet Phal. decumbens. Første lille blomst hos mig - ikke 1 cm på tværs!


Phalaenopsis Anthura Kobe blomstrer nu på 5 sidegrene på det gamle skaft fra sidste år - ialt 36 smukke blomster på over 10 cm i tværmål!


Phalaenopsis cochlearis - genblomstring på forrige års skafter.


Dendrobium farmeri sprang ud på 8 bugnende skafter i denne uge. Desværre så holder de smukke blomster ikke ret længe.  Omkring 20-30 blomster på hvert skaft!


Bulbophyllum falcatum - sådan har jeg i alle tilfælde købt den - men både blomsterne, skafterne i sig selv og såmænd også selve bulberne er meget forskellige end mine andre planter, der skulle være af den art.


Dendrochillum filliforme - dejligt duftende, smuk art. Her er en af de små blomster kraftigt forstørret.


Et mylder af orkidéer på grenene af de fleste store og små træer i Monteverde, Costa Rica.


Ansellia africana - underligt nok blomstrer min kompakte form denne gang med meget mere farvemættede blomster end første gang hos mig!


Phalaenopsis celebensis - første blomst nov. 2007.


Phalaenopsis virides - den første blomst af den art hos mig. / Okt. 2007


Bulbophyllum crassipes.


Bulbophyllum guttulatum - virkelig smukke små blomster i en fin klase for enden af et skaft på 20-25 cm.


Bulbophyllum barbigerum - en art fra det centrale Afrika, med meget små blomster med en håret læbe, der vifter i selv den letteste brise. Hver blomst er blot 10 mm i diameter.


Min anden Phalaenopsis cochlearis har meget kraftigere tegninger end min anden plante - og den er i blomst nu på ét af to oprette skafter.


En flue må have været forbi min Bulbophyllum carunculatum her.


 

Coelogyne speciosa - genblomstring her i juli  efter sidste blomstring i marts måned.


Phalaenopsis mannii - en særligt storblomstret og smukt tegnet type.


Denne Phalaenopsis-hybrid (#28) fik jeg i fødselsdagsgave - og den er jo smuk! Bulbophyllum nymphopolitanum - utroligt smuk med sin vinrøde farve.

 


Min Phalaenopsis equestris var. leukaspis fortsætter blomstringen - samtidig med at den sætter en keiki! - En umådeligt smuk variant!


Phalaenopsis mannii - en art, der er mere variabel, end som så.


Vor Asconopsis Irene Dobkins blomstrer nu igen fra 2 kraftige skafter - og én af blomsterne på hvert skaft har dobbelt-anlæg af både læbe og collum!


Vi så så adskillige Dendrochillum-arter på vores Borneo-tur - og har stadig ikke fået dem artsbestemt. Heller ikke den her, som der nok var flest i blomst af i slutningen af november. Jeg tror, at det er en Bulbophyllum - men jeg véd det ikke! - Jeg har ikke kunne finde nogen art, der ligner denne her, som vi så nogle stykker af på Mt. Kinabalu.


Min Cirrhophyllum curtisii har nu gang i de næste 6 blomsterstande - og der er adskillige flere på vej på den kraftige plante!


Bulbophyllum 'Fredensborg Delight' / 2006 Bulbophyllum dearei. / 2006


Phalaenopsis equestris 'roseae'


Paphiopedilum Clair de Lune 'Edgar van belle' x Keu Lime 'Double'


Bulbophyllum echinolabium - en af de mest imponerende blomster overhovedet! - Den er nu føjet til min samling! Skovgøgeurt - Dactylorrhiza fuchsii - stod i tusindvis på bakkerne indenfor Møns Klint i slutningen af juni. 


Sofiero 2006 - Orkidégartneriets udstilling her vand Guldmedalje. Cattleya schilleriana - jeg fik desværre ikke noteret ned, hvem udstilleren var.

 


Phalaenopsis manii - en lille, men pragtfuld botanisk art. Spathoglottis - formodentlig en farvevariant af Spatoglottis plicata.


Akerne Orchids - en af gangene i varmhuset. / apr. 06 Ascocentrum miniatum 'Kai Gold'


Vanda fra Phuket Orchid Farm, Thailand marts 2006 Interiør med flotte Dendrobium fra Phuket Orchid Farm, Thailand, marts 2006


Jeg mener, at det må være en Cymbidium - men jeg er ikke sikker. Er der nogen, der kan hjælpe? - Den er fotograferet på øen Koh Kood i Thailand, februar 2006.  Vanda, Phu Quoc, Vietnam, februar 2006.


Copyright © Kenth Esbensen

Ingen billeder på disse sider må bruges hverken på tryk eller på anden måde uden skriftlig tilladelse fra mig.
The pictures in this site are subject to copyright, and must not be used in print or otherwise without my written permission in advance.
Abuse may lead to legal actions.
If you would like to use my pictures for any purposes, feel free to contact me - info@carphunters.com .