Sidste nye:

08.05.17:
Det er længe siden, jeg sidst har opdateret - men nu er jeg igen klar til at forny siden jævnligt.

Sygdom og et ret problematisk skift i arbejdslivet har krævet meget af min opmærksomhed.
Sygdommen er heldigvis overstået - men det er mine ændrede arbejdsforhold så langt fra - og det skal der stadig bruges alt for mange kræfter på.
Alligevel så har jeg jo mine gode kameraer og mine orkidéer - både i udestuen og i haven - og de sidstnævnte kommer sig virkeligt godt i år - flere planter er fordoblet eller tre-doblet i forhold til sidste år!
Desværre / naturligvis er der også planter, der endnu ikke har vist sig i haven - og nogen af dem er jo nok gået til.

Det er forventeligt, at ikke alle overlever vinteren - men som hovedregel ser haven virkeligt godt ud indtil videre - hvor slet ikke alt har stukket "hovedet" frem endnu.
Jeg satsede sidste år ganske hårdt på frilandsorkidéerne - og har taget flere alternative metoder i brug, som indtil videre lader til at bære frugt.

SH-dyrkning i baljer og spande med leca, kattegrus og kompost har indtil videre fungeret fint i haven i 3-4 år - og dyrkning i kapillærkasser med plantesække har også indtil videre givet glimrende resultater i flere år - når blot plantemulden blandes med grus, knust pimpsten, lavasten og ikke-klumpende kattegrus!

05.10.15:
Vi er netop her for et par dage siden kommet hjem efter et par uger i syd-Frankrig - og få dage før vi to dernedefra, så vi et opslag om en international orkidéudstilling i Abbaye de Fontfroide i nærheden af Narbonne, Så vi valgte en lille omvej på hjemvejen, så vi lige kunne få udstillingen med. Det var virkeligt spændende - ikke mindst fordi udstillingen var præsenteret helt anderledes end de udstillinger jeg tidligere har set - og i ganske afvigende og imponerende omgivelser!
Se den lille reportage derfra her.

18.04.15:
Jeg har netop i går set, at de med spænding ventede første spirer af mine frilands-Cypripedium omsider er dukket frem i både baljer, krukker og bede!

Sjovt nok har min ældste og største plante - Cypr. Ulla Silkens - ikke vist sig endnu, og det har min Cypr. kentuckyensis heller ikke - jeg håber da, at de kommer!

I udestuen har jeg fundet plads til flere nye Pleurothalis og Restrepia arter - så nu glæder jeg mit til at se blomsterne på de omkring 10-15 forskellige arter af hver slægt, der endnu ikke har blomstret hos mig.
Omkring 10 afblomstrede Cattleya-hybrider, jeg fik foræret, har alle 1-2 nye skud, så der er sikkert også en spændende ny blomstring forude. De fleste står i fuld sol og lader til at trives rigtigt fint med det.
De Sydamerikanske arter er relativt nye for mig - så jeg er spændt på, hvad der er i vente!

05.03.14:
Som noget nyt har jeg føjet en illustreret litteraturliste til siden. Det er en liste over de bøger, jeg har haft god glæde af at læse igennem årene - nogle nye - andre med mange år på bagen, men alligevel interessant læsning. Alle vises med en indscanning eller et foto af bogens forside og en ganske kort kommentar om indholdet.

Nogle er oversigtsbøger med masser af flotte billedeer, mens andre er videnskabelige værker, der godt kan være både tunge og tørre at komme igennem - så i disse tilfælde vil kun de mest hardcore orchidioter formodentlig være med - selv om det helt klart er disse, der er bedst egnede som opslagsværker. Atter andre handler om bestemte slæger - og de nævnte afspejler naturligvis mine personlige hoved-interesser.
Der findes mange flere orkidébøger og -tidsskrifter inden for alle de andre slægter - og flere om de slægter, der er omtalt i de nævnte bøger. Det er langt fra dem alle, der stadig kan findes i almindelig handel - men af og til kan de fræffes i antikvariater - og internettet kan også være en stor hjælp her. Jeg har købt adskillige bøger over internettet ved hjælp af både Ebay og Amazon, der er glimrende steder at lede efter den slags i andre Europæiske lande - i mit tilfælde primært England og Tyskland. En del af mine bøger har jeg købt på mine rejser til adskillige spændende lande, når jeg er stødt på en bog eller to af interesse.

I samlingen står det lidt stille med blomstringerne lige nu - efter afblomstringen af min imponerende Angreacum sesquipedale - også kaldt Darwin's orkidé. De to blomster havde et tværmål på 21 cm og sporer på 27 cm - det største hidtil hos mig!
Vi havde vinduespudser i udestuen i fredags, så flertallet af orkidéerne måtte tages ned for at skabe plads - ikke denne plante - men postyret har tilsyneladende alligevel stresset planterne (så afgiver de som modnende frugt mere ethylen, der får åbne blomster til at ældes meget hurtigt!), så blomsterne gulnede over natten, så jeg ikke fik lejlighed til at tage et bedre billede, end der vises på forsiden - ærgerligt nok!
Jeg har da lidt blomster endnu - ikke særligt prangende - men der er flere lovende ting på vej!

05.01.14:
Jeg håber, at alle har haft et godt Nytår - det har jeg i alle tilfælde!
Ikke mindst fordi jeg siden midten af november har haft fornøjelsen af at udvikle en længe savnet hjemmeside for Sjællands Orchide Klub, som jeg selvfølgelig med bopæl i København NV er medlem af. Den nye side hedder www.orkideklub-sok.dk - og den er naturligvis stadig under opbygning. En forenings- eller klub-side kan kun bringes til at fungere, hvis medlemmerne også vælger at være med til at bidrage til den - ellers er tanken sådan set dødfødt - og man kunne lige så godt lade være at bruge kræfter på det.
Jeg tror imidlertid på projektet - for der en ganske aktiv kerne omkring bestyrelsen i klubben, der lader formode, at der er en vilje til at udvikle klubben og gøre den mere interessant for nye medlemmer - og med en særlig satsning på yngre personer med interesse for orkidéer. Indtil videre er seniorerne stadig klart i overtal - men jeg ser muligheder for en mere balanceret medlemsskare, hvis vi blot gør klubbens aktiver mere tydelige. Det kan vi gøre på den nye hjemmeside!

Det siger sig selv, at jeg har lagt megen energi i udviklingen af den nye hjemmeside - så der har ikke været mange opdateringer af min egen side her.
Jeg forsøger at lade være med at lave et "dublikat" af min egen side i den nye SOK-side - og jeg håber på / regner med, at det nok skal lykkes!
- Selv om mange nye idéer kunne være fine på begge sider!

17.09.13:
Jeg var i torsdags inviteret til Lyngby til SOK's åbningsmøde efter sommerpausen for at holde foredrag om Genus Coelogyne - og det er mit indtryk, at det vist levede op til de forventninger, arrangørerne havde. Jeg var glad for at se det store fremmøde - jeg anede faktisk ikke, hvad jeg kunne forvente.
Jeg har lagt mit "Genus Coelogyne" dias-show på siden nu i 2 versioner - én til PC/Powerpoint og én til Mac/Keynote. Der er tekst på billederne - men selve foredraget må man undvære - der er ikke lyd på.

Tingene står heller ikke stille i samlingen - for der er masser af blomster lige nu - både Bulbophyllum, Coelogyne, Phalaenopsis og Vanda i flere varianter. En enkelt Dendrobium har også trodset min ukyndige pleje og har blomstret (er færdig nu) - og en lille NOID Oncidium-hybrid, som jeg fik forærende ved juletid, hvor den ellers skulle være smidt ud efter afblomstring i en forretning, viser også nu en smuk kaskade af små lyserøde blomster. - En anden er også på vej med 2 tynde, men imponerende lange skafter på en meget lille plante - formodentlig samme hybrid - vi får se.