Phalaenopsis wilsonii
Copyright © Kenth Esbensen


03.05.07: Jeg har købt to af disse lidt undseelige planter monteret på en korkklods hos Orkidégartneriet, hvor Hans Christiansen kunne fortælle, at først da han, i stedet for at potte de nye spæde planter som vanligt, monterede dem på en korkstrimmel, lykkedes det ham at få dem til at overleve!
Det er jo en art, der i naturen forekommer på grene, der hænger lavt ned over floderne - og de kræver noget nær maximal luftfugtighed for ikke lige så stille at sygne hen - så det håber jeg da, at jeg kan honorere!
Det er i øvrigt typisk, at den blomstrer med en enkelt blomst ad gangen - og i naturen ofte uden at der overhovedet er et blad på blomsten. Til gengæld har denne miniature-art et overordentligt veludviklet rodnet - som også klarer fotosyntesen og skaffer energi til planten, så den kan vokse. Ofte skulle den blomstre fra en plante, der end ikke har et eneste blad.
En utroligt smuk blomst - der dog skal nyde nedefra - så den kom op at hænge på én af de store  trådkurve over hovedhøjde i udestuen. Når den er afblomstret kommer den hen over en af bakkerne med konstant stående vand, ligesom den anden! Jeg er ret opsat på, at dette her skal lykkes.
Indtil videre overbruser jeg klods og plante med regnvand 2 gange om dagen - og det ser ud til at kunne holde blomsten frisk.