Phalaenopsis tetraspis f.  alba


   Copyright ©
Kenth Esbensen


20.06.07: Min ene af 3 planter af denne art har stået med  tykke knopper i flere uger, hvor jeg har ventet på at se dem springe ud - og omsider er det sket på 2 af ialt 4 stængler. Det viser sig, at denne plante er af den såkaldt renhvide variant, der ikke har nogen røde nister eller felter på petalerne, som der også findes nogle varianter, der har. Helt renhvid er blomsten dog ikke, da der er varierende grader af grønligt skær over spidserne på blomsten - og på bagsiden af den.
Læben er ens og karakteristisk for alle varianterne - bort set fra en nærmest helt grøn variant, hvor der slet ikke findes noget hvidt på blomsten! - Jeg har kun set ét billede af den variant - og den er vist ikke formelt beskrevet - så om der eventuelt kan være tale om en hybrid af en slags, vides ikke.
Den ene af mine andre planter, der begge endnu ikke har sat blomsterskafter, skulle være klonen "C1", som er den variant, hvor der er varierende grader af røde felter på både sepaler og petaler, der varierer fra blomst til blomst på samme plante. Jeg er selvfølgelig ekstra spændt på at se disse angiveligt sjældne blomster - og jeg er da også spændt på, hvilken variant min 3. plante så viser sig at være!
Sandsynligvis får jeg ikke svaret før næste år - for det er kun ungplanter, jeg har fået hjem fra Tyskland.