Phalaenopsis stuartiana


 Copyright ©
Kenth Esbensen


13.03.10: Så er det omsider lykkes mig at få et eksemplar af denne art til at blomstre - og det har godt nok taget sin tid! - Selvfølgelig tager det tid, når man køber ungplanter - men denne burde have blomstret allerede sidste år - eller endda året før!
Jeg har luret lidt på læben af disse blomster - for den er ikke ganske, som den bør være  - så måske er min plante her endda ikke arts-ren?
Flere andre af mine planter er simpelthen gået til for mig - jeg har åbenbart lidt svært ved at håndtere denne art.
Jeg har også et eksemplar af den berømte klon "Larkin Valley", som er stor nok til at den burde have blomstret flere gange - men indtil videre er der ikke engang et blomsterskud på vej!

01.02.07: Jeg købte i efteråret et bæger med små-planter, klar til at blive plantet ud - og det blev så gjort i Greenmix, som jeg tidligere har haft held med. Desværre er det ærligt talt ikke gået alt for godt denne gang - for ud af de ialt 8 baby-planter i bægeret blev den største plantet for sig selv i en lille potte - mens resten kom sammen i bægeret her. Det gik i starten fint i et par måneder - men pludselig over en uges tid visnede de 5 væk trods konstant omsorg for deres tilstand - og kun én har muligvis stadig en chance, efter at jeg plantede den over på mit orkidétræ over noget frisk mos. Den har tabt bladene - men rødderne ser stadig ud til at klare sig, så jeg håber, at den kommer igen.
Den største plante klarer sig stadig fint i sin egen lille potte - men jeg har alligevel købt en ekstra, der er monteret på en korkplade, hvor den ser ud til at klare sig fint - men der går nok et års tid mere, før den sætter sit første blomsterskaft.


   Foto: Lasse Nielsen

Foto: Lasse Nielsen