Phalaenopsis mannii


   Denne variant har næsten ½ gang større blomster end de fleste andre Phal. mannii - og usædvanligt flotte tegninger. Den har blomstret i over 3 måneder efterhånden - og ser ikke ud til at være færdig forløbig!Copyright ©
Kenth Esbensen


19.02.07: Jeg spurgte i går Hans Christiansen i Orkidégartneriet til forskellen på min første P. mannii og flertallet af dem, der ellers kan ses på internettet - og blev præsenteret for denne og yderligere 2 farvevarianter! Den ene af de andre er helt klart den, man oftest ser på billederne - og som har en væsentligt større blomst end de øvrige varianter  - men desværre skulle de lige pottes om før de er salgsklare. Den anden var en meget mørkere rød variant, som han vil prøve at lave frø på, så den ville han ikke af med.
I stedet erhvervede jeg mig disse 2 - og et par andre ungplanter fra Orkidéhuset, som det så må vise sig senere, hvilke varianter der er tale om.
Læg i øvrigt mærke til, at med alderen skifter læben farve fra hvid til klart gul. Bemærk også, at de to planter her har overordentligt forskellige blomster.