Phalaenopsis lueddemanniana


 Copyright ©
Kenth Esbensen


 

17.03.13: Jeg købte mig en plante mere fra Orchidegartneriet, da Hans holdt åbent hus sidste søndag - en voksen plante i blomst, da denne har et helt andet udtryk, end min gamle plantes blomst (ovenfor). Også anderledes end den nedenfor. Modlyset på dette billede viser nogle helt andre detaljer, end  man normalt bemærker.
Hans fortalte, at det er én af hans gamle, oprindeligt natur-indsamlede planter - og den har aktuelt 6 skafter, der skal til at sætte nye knopper af.
Så vidt jeg kan se, er der også 2 keikis på vej. Det er arten kendt for at være ret villig til at gøre.
 

13.03.10: Så er den første af minne planter af denne art i blomst (øverst). Det er lynhurtigt blevet en stor og kraftig plante, efter at jeg satte den i leca til SH-dyrkning. Den er købt som en lille ungplante forrige år, og den blev plantet i leca sidste år, fordi der ikke rigtigt skete noget i den oprindelige potte. Nu har den 3 skafter - og har tilmed sat en basal keiki!
Det er sjovt at se forskellen på denne plante og dens blomster - i forhold til den plante nedenfor, som jeg tog billeder af på en udstilling (Sofiero) for nogle år siden!
Blomsten dufter pragtfuldt - men dog forholdsvis svagt, da der kun er en enkelt blomst åben indtil videre. Langt fra alle planter af denne art har duftende blomster - de fleste dufter vist ikke - men her har jeg altså været heldig: Både farver, form og duft er med denne plante!