Phalaenopsis lobbii


 

05.03.16: Nu er det omsider lykkes for mig at få fat i og blomstre den rigtige Phal. lobbii!
Det har holdt hårdt - for enten var planterne ikke, som de blev solgt for at være - eller jeg kunne ikke dyrke dem frem til blomstring!
En "kold" vitrine i mit gamle mørkekammer og under lys har i de senere år hjulpet meget på mine resultater med hele subgenus Aphyllae - nu kan jeg omsider holde dem i live længe nok til at de sætter skafter, knopper og blomster - ved en temperatur omkring 10 - 14 grader.
Jeg mangler stadig at blomstre de fleste af dem - men de ser ud til at trives, når blot jeg husker at vande klods-planterne hyppigt nok.
Denne art har jeg nu primært i barkmix i små potter.


 

 Copyright ©
Kenth Esbensen


02.04.08 / 05.03.16: Jeg har i sin tid købt denne her som en Phal. parishii var. lobbii - det er der imidlertid ikke noget, der hedder mere - og det har der faktisk ikke været i rigtigt mange år (også før jeg købte min plante) - det er i virkeligheden er en hybrid mellem Phal. parishii og Phal. lobbii - med mest parishii i!

De to er jo tidligere af helt uforståelige årsager regnet for at være samme art ..... - så det kunne jo sagtens være tilfældet, at man i god tro om at man havde at gøre med samme art har krydset de to med hinanden.
Jeg tror jeg vil kigge mig om efter en mere arts-typisk plante ......

Jeg har her redigeret den oprindelige tekst om planten - som jeg fra start af satte spørgsmålstegn ved.