Phalaenopsis equestris var. leucaspis


 Copyright ©
Kenth Esbensen


08.01.12: Denne plante er købt som Phal. equestris 'Illocos' - men er en af de største planter af arten, jeg endnu har set, selv om dette er første blomstring!
Navngivningen er helt hen i vejret, da Phal. equestris 'Illocos' altid er af var. rosea - og de er karakteriseret ved at være meget mindre i både vækst og blomster, end resten af populationen på Phillipinerne og på og omkring Taiwan.
Jeg spekulerer på, om dette kunne være en plante fra populationen på Taiwan - som måske burde anerkendes som Phal. equestris subsp. riteiwanensis, som de har været beskrevet for år tilbage - men aldrig anerkendt. Under alle omstændigheder er det jo også en var. leucaspis med den hvide callus - og for tiden fodmodentlig dem mest udbredte på det europæiske marked!
- Den stemmer ret godt med Christensons beskrivelse af, at planterne fra Taiwan har "Nondescript colors", men uden at han anerkendte dem for at være forskellige fra resten af polulationen. Det har sikkert ikke været lige populært hos gartnerierne på Taiwan, hvor man givetvis har haft produceret den lokale art i stor stil - for så at blive dømt 'ude' på det internationale marked!