Phalaenopsis equestris - var. rosea f. leucaspis




Copyright ©
Kenth Esbensen


03.09.11: Dette ér en f. leucaspis, der netop er karakteriseret ved at callus mangler sin gule farve og de røde pletter. Sepaler og petaler kan variere i farven - fra at være af standard-typen med hvide rande omkring den centrale farve, til at være de ensfarvede var. roseae fra lyst rosa, pink og over i det ret mørke violette eller blålige.

03.03.07: Denne botaniske (altså vildt forekommende) klon af Phal. equestris har ret små blomster af en Phalaenopsis at være - selv  i forhold til P. equestris almindeligvis - og som det ses har den ikke den klassiske, klare farve på læben på type-planten. Bemærk, at der heller ikke er noget gult i hverken callus eller andre steder i denne blomst - som der jo er i typen på P. equestris.
Desværre kunne Hans Christiansen i Orkidégartneriet ikke huske klon-navnet.
Jeg kunne selvfølgelig ikke stå for den alligevel - og jeg er ret sikker på, at det ikke er en hybrid, selv om den afviger betydeligt fra "Typen".

Den ligner Phalaenopsis equestris var. leucaspis  - men jeg er kun næsten sikker. Min er nemlig tydeligt bredere i den dorsale sepal; læbens sidelapper er højere - og måske er den endda også lidt mindre 'hvid' i grundfarven end dem jeg har set på Bernhard Legrelle's side. Siden er på fransk - men billederne er lette at 'oversætte' - og det er plantenavnene også, selv om du evt. ikke kan fransk.
Da den helt mangler gult pigment, så er jeg overbevist om, at det alligevel er denne variant.