Phalaenopsis cornu-cervi - indisk type (= var. buntii)


   Copyright ©
Kenth Esbensen


09.06.07: Det lader til, at denne variant også er kendt under navnet Phal. cornu-cervi var. buntii.

03.05.07: Det var ikke uden en vis spænding, at jeg afventede den første blomstring af denne plante, som jeg over internettet bestilte hjem fra Orchidpalace i Hattingen i Tyskland - for når man læser om Ph. cornu-cervi, står der sædvanligvis intet om, at den forekommer i Indien - selv om arten nok er en af de mest udbredte i slægten - i nærmest resten af sydøstasien og øerne derude.
En Phalaenopsis er der uden tvivl tale om - og den ligner da også i sin udformning en Ph. cornu-cervi - og den er i blomsten meget forskellig fra min Phillipiske plante!
- Det er nu ret kendetegnende for arten - og der er jo kendt masser af spændende varianter af den. Nu har jeg altså 3 - og så er det jo spændende at se, om nogle af de mange andre varianter alligevel viser sig at være selvstændige arter.
- Hvis nogen eventuelt har en Phal. thalebanii
(som Seidenfaden jo fandt og regnede for en ny art), de gerne vil af med, så er jeg aftager, hvis prisen er rimelig. Ærligt talt er jeg ret ligeglad med om den anerkendes som en selvstændig art eller som en variant af P. cornu-cervi - for den interesserer mig alligevel!