Phalaenopsis cornu-cervi 'Red' x self


 Copyright ©
Kenth Esbensen


11.06.08: Dette var den første "selfing' af Phalaenopsis cornu-cervi Red, jeg anskaffede for 2 år siden, da jeg fandt en enkelt plante hos Akerne Orchids ved Antwerpen i Belgien. Første blomst er nu sprunget ud - men adskillige flere er på vej på 2 kraftige skafter.
Jeg har siden anskaffet mig 2 andre ungplanter fra Tyskland, og de gror begge godt til - specielt den af dem, jeg har sat i leca til SH dyrkning. Det bliver spændende at se og sammenligne dem, da de jo kommer fra en anden kilde og er forskellige generationer. Disse to planter skulle ikke være selfings som den her viste.

Markedet for de 'røde' cornu-cervi varianter er præget af udtalt begrebsforvirring - og der sælges tilsyneladende en masse planter under de attraktive navne thalebanii og chattaladae, uden at der overhovedet er tale om de veldefinerede varianter. Der er nu ikke noget i vejen med de 'almindelige' sanguinea eller rubescens - de er bare ikke så sjældne som de andre, der derfor sælges væsentligt dyrere. Nogen har desværre set en god fidus i at snyde her.