Phalaenopsis bastianii


 Copyright ©
Kenth Esbensen


27.05.10: Ovenstående plante er egentlig købt over Ebay som Phal. pallens - men det er det tydeligvis ikke. Selv om farverne og læbens form ikke er mage til billedet nedenunder, så passer  de perfekt til beskrivelser og mange andre billeder af bastiani - bla. på Legrelle's fantastiske side. Nu er jeg jo endnu mere spændt på at se min anden bastiani i blomst - for den er nemlig købt med dt navneskilt som Phal. mariae, men med en bedyring af, at det er bastiani!


Denne plante var udstillet under dette navn ved Sofiero-udstillingen i 2007 - men den afviger en del fra beskrivelsn af artens særkender!

27.05.07: På Sofiero-udstillingen har jeg købt en plante, der er markeret Phal. mariae - men med en forsikring om, at det er en Phal. bastianii - og det er vel egentlig ret betegnednde for den situation vi er i i øjeblikket - mens nogen mener, at Phal. mariae godt nok kan se meget meget forskellig ud fra sted til sted, så er der altså også mange, der mener, at Lütz Röelke havde ret, da han i 1991 sammen med Gruss ophøjede varianten til selvstændig art, og opkaldte den efter sin søn! Arten kom til Europa i 1980 i en ladning planter, som man regnede for at være Phal. mariae.
Nu må jeg jo vente at se, hvad der dukker op af blomster på min plante!
Jeg skal skynde mig at påpege, at de her viste blomster bestemt ikke ligner den, der er afbilledet på Bernhard Lagrelle's side!
- Den har en overvejende gul bundfarve - og tegningen kastaniebrun .....
- Det kunne se ud som om, at det sidste kapitel er ikke skrevet i denne sag ... .