Coelogyne trinervis


    Copyright ©
Kenth Esbensen


09.01.12: Nu er min Coelogyne "cinnamonea" omsider kommet i blomst - ganske upåagtet, så jeg opdagede først blomstringen, da de første blomster var ved at være færdige - men det ér altså samme art, som det tydeligt ses her. Denne plante trivedes iøvrigt ikke i leca, så jeg satte den i mos i stedet - og så kom blomsterne her fra en enkelt bulbe på den ellers pænt store plante.

29.11.09: Så er den netop sprunget ud på det ene af de to skafter på den førende bulbe, som har stået i leca i ½ års tid. Selv om den er købt hos Schwerter som en Coelogyne lentiginosa, så afslører en kontrol i Dudley Claytons synopsis om Coelogyne, at det faktisk er en Coelogyne trinervis. Den trives tydeligvis glimrende ved SH-dyrkning.
Nu bliver det jo ekstra spændende, om min Coel. cinnamonea - som skal være synonym med Coel. trinervis - så også er samme art. Planterne ligner faktisk ikke helt hinanden, selv om slægtskabet er tydeligt. Min anden plante ser også ud til at klare sig fint i SH - ligesom adskillige andre Coelogyne.